BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Proslavljamo unikatne kulinarične okuse, ki so posledica večletnih izkušenj v pripravi in kombiranju previdno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 minut
4 osebe
2 od 5
2,5-3 ure
1. PRIPRAVA ZELENJAVE
2. PRIPRAVA PELATOV
3. DODAJANJE PELATOV
4. PEKA MESA
5. KUHANJE OMAKE
6. KUHANJE ŠPAGETOV
NASVET 1
NASVET 2
NASVET 3
NASVET 4
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Na oljčnem olju popečemo nasekljan luk, ko zastekleni, ga zalijemo z deci in pol vode. Minimalno solimo in počasi kuhljamo 15 minut. Nato dodamo nasekljani stebli zelene in ponovno zalijemo z deci in pol vode. Minimalno solimo in tudi zdaj počasi kuhljamo še 15 minut.
2. Vmes v večjo posodo stresemo pelate in jih zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo rjavi sladkor, pesto in solimo.
3. Ko sta luk in zelena že slabe pol ure na ognju, dodamo pelate in počakamo, da vse skupaj zavre.
4. Na oljčnem olju popečemo mleto meso. Dodamo 3-4 ščepce soli. Ko voda, ki se izloči iz mesa, izpari, meso zalijemo z dva deci rdečega vina. Počakamo, da vino skoraj povsem izpari.
5. Nato meso stresemo k čebuli in zeleni. V ponev, kjer se je peklo meso, zlijemo pol deci vina in pristavimo na ogenj, da zavre. Tekočino dodamo k mesu. Nato dodamo še pelate. Pojačamo ogenj in počakamo, da zavre. Nato naribamo korenčke in jih dodamo v omako. Omako na zmernem ognju kuhamo najmanj 2 uri.
6. V večji lonec vlijemo 7 litrov vode, osolimo in dodamo dve žlici olja. Povečamo ogenj in počakamo, da voda zavre. Takrat stresemo v krop špagete in jih skuhamo al dente. Kuhane odcedimo in speremo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje ter nato pokapljamo z oljčnim oljem in premešamo. Nato jih primešamo k omaki in pogrejemo ter serviramo. Na koncu naribamo še Parmezan.
Nasvet 1: vodo lahko vsekakor zamenjamo z domačo zelenjavno juho, če jo imamo pri roki. Ali zalijemo z deci in pol belega vina. Konec koncev zelenjavo lahko tudi flambiramo. Izogibamo se kock in raznih v prahu nadomestkom juhe. Instant zadeve vsebujejo ogromno soli in umetnih primesi, ki telesu ne koristijo. Prav tako naše telo zaradi tega tudi dehidriramo.
Nasvet 2: boljše kot je rdeče vino, boljše bo popečeno meso in s tem tudi naša omaka. Nič ne bo narobe, če meso zalijemo z vinom hiše Edi Simčič, Edvin. Prav nasprotno. Višek, ki ostane v steklenici, ponudimo ob jedi.
Nasvet 3: ko v ponvi pečemo zelenjavo ali meso in smo to zelenjavo ali meso primorani pretresti v drugo ponev, nam na dnu ponve vedno ostane nekaj okusa. Da tega okusa ne bi zavrgli, vlijemo vanjo deci vina ali juhe, pristavimo na ogenj in počakamo, da zavre. Nato to tekočino dodamo v drugo ponev. Na ta način se je vse, kar je še ostalo v ponvi, “odlepilo” od dna. Mi smo pa dodobra izkoristili doprinos okusov k jedi.
Nasvet 4: za kuhanje pašte nikoli ne “šparamo” z vodo. Namreč, škrob, ki se izloča iz pašte, mora imeti zadosti prostora. Tega pa ima lahko samo, če je v loncu velika količina vode. Enako velja pri kuhanju krompirja.
PEKOČNOST: 6
Cayenne pekoči čili | Rdeča špinačasta paprika | Ekstra deviško oljčno olje | Rdeča čebula | Česen | Jabolčni kis | Sol | Voda | Rjavi sladkor | Rdeča pesa
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!