BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
60 minut
4 osebe
2 od 5
40 minut
4 žlice omake za neme, 2 žlici sojine omake in 2 žlici v možnarju zmletih indijskih oreščkov
4 žlice omake za neme, 2 žlici sojine omake, poljubno pekoči suhi zmleti čiliji
1. PRIPRAVA SESTAVIN
2. KUHANJE MUNGO REZANCEV
3. SOLATNI LISTI
4. VKLOP PEČICE
5. PRIPRAVA DESKE
6. RIŽEV LIST
7. PRIPRAVA RIŽEVEGA LISTA
8. ZVIJANJE RIŽEVEGA LISTA
9. PRIPRAVA PEKAČA IN ZVITKOV
10. DIMLJEN ČILI
11. PEKA ZVITKOV
12. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Kozice očistimo, speremo z vodo, odcedimo in narežemo na majhne koščke ter jih damo v večjo posodo. Kitajsko zelje nasekljamo, uporabimo lepši del špargljev in jih narežemo na majhne kolute ter oboje dodamo kozicam. Zraven dodamo še 2 jajca, drobtine in žlico ali dve žlici sojine omake. Vse to dobro zmešamo in pustimo stati.
2. V manjši kozici zavremo slan krop, dodamo žlico sojine omake in odstavimo. Vanj damo mungo rezance in pustimo dobrih 5 minut, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo, polijemo z mrzlo vodo ter ponovno odcedimo. dodatno jih osušimo. To storimo tako, da jih zvrnemo na svežo kuhinjsko krpo, razporedimo po celotni krpi ter jih pokrijemo z drugo svežo krpo ter narahlo popivnamo. Nato jih narežemo na drobno ter dodamo zmesi v skledi.
3. Solatne liste operemo in jih pustimo, da se odcedijo.
4. Pečico segrevamo na 180 stopinj, da bo pripravljena, ko bodo zvitki narejeni.
5. Na rezalno desko položimo mokro kuhinjsko krpo.
6. Zraven postavimo večji okrogel krožnik z nekaj tople vode. Vanj pomočimo rižev list za pbl. 30 sekund, da se zmehča.
7. Rižev list položimo na mokro krpo. Nato 5 centimetrov od spodnjega roba na sredino riževega lista položimo 2 polni jedilni žlici zmesi, ki smo jo pripravili.
8. Zvijemo tako, da ga zapremo iz leve in desne strani, spodnji 5 centimetrski del preložimo čez zmes, malo zategnemo in zvijemo.
9. Na pekač damo peki papir, ki da namastimo. Položimo nanj zvitke in jih s čopičem prav tako namastimo.
10. V možnarju stremo v prah dva dimljena čilija in potresemo po zvitkih.
11. Pekač damo v pečico za 30 do 40 minut. Vmes jih obrnemo ter pred koncem še enkrat.
12. Postrežemo tako, da zvitke ovijemo v solatni list in pomočimo v eno izmed omak
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!