BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
80 minut
4 osebe
4 od 5
30 minut
1. PRIPRAVA TESTA
2. PRIPRAVA NADEVA
3. PRIPRAVA ŠTRUKLJEV
4. KUHANJE ŠTRUKLJEV
5. PRIPRAVA OMAKE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo jamico, v katero ubijemo jajce, dodamo maslo in sestavine prelijemo z vodo, dodamo ščepec soli in pljunek kisa. Nato vse razmešamo in zelo dobro pregnetemo (gnetemo 10 minut), oz. tako dolgo, da se nam testo ne prijema več na roke in je voljno, prožno. Naredimo hlebček, ga naoljimo in zavijemo v folijo za živila ter pustimo počivati vsaj 30 minut.
2. Ricotto zvrnemo v skledo, dodamo nasekljano svežo špinačo, Parmezan in oljčno olje. Z vilicami vse dobro premešamo. Damo na stran.
3. Testo razrežemo na četrtine ter na pomokani podlagi razvaljamo eno četrtino testa med 2-3 mm oziroma toliko na debelo, da ga spravimo skozi strojček za pašto. Razvaljamo do vključno številke 2. Če tega nimamo, koristimo dobri stari valjar. Razvaljamo na pravokotnik. Dodamo nadev enake debeline kot je naše testo. Nadev razmažemo skoraj do koncev testa. Zvijemo z rahlim zategovanjem, tako kot pri potici. Zapremo robove in štrukelj položimo na folijo za živila. Štrukelj dvakrat obvijemo in naredimo vozelj tik ob koncu samega štruklja. Tako preprečimo, da bi nadev silil ven iz testa. Postopek ponovimo še z ostalimi tremi kosi testa.
4. Štruklje potopimo v krop, kjer naj vrejejo 30 minut (vode mora biti v loncu toliko, da so vsi štruklji potopljeni). Krop previdno odlijemo, štruklje pa s pomočjo velike ščipalke damo na desko, mu s škarjami odrežemo konce ter odvijemo. Z ostrim nožem, ki ga pri vsakem rezu segrejemo pod vročo vodo, narežemo štrukelj na 2-2,5 cm debele rezine.
5. Medtem, ko štruklji vrejo, pripravimo omako. Maslo raztopimo v ponvi in na njem popečemo nasekljane šalotke. Ko zasteklenijo, jih zalijmo z vinom in na malem ognju dušimo tako dolgo, da se šalotke zmehčajo in tekočina skoraj izpari. Dodamo na kocke narezanega foie gras in smetano za kuhanje ter na zmernem ognju kuhljamo, da se fois gras raztopi. Vzameno palični mešalnik in zmešamo ter odstavimo. Nato na malo masla popečemo sveže ali zmrznjene jurčke. Jih solimo, da spustijo vodo in pečemo tako dolgo, da tekočina skoraj povsem izpari in jih dodamo v omako iz smetane in foie gras. Premešamo in serviramo zraven narezanega štruklja.
PEKOČNOST: 3
Paradižnik | Jabolka | Rdeča čebula | Česen | Sol | Poper | Dimljeni čiliji (Cayenne) | Jabolčni kis | Voda | Rjavi Sladkor | Balzamični kis | Dimljena paprika | Worshesterka omaka | Klinčki
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!