BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 minut
4 osebe
3 od 5
30 minut
1. PRIPRAVA IN PEKA ZELENJAVE
2. PRIPRAVA OMAKE
3. PRIPRAVA IN PEKA TIGRASTIH KOZIC
4. KUHANJE REZANCEV
5. PRIPRAVA JEDI
NASVET 1
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Por očistimo in narežemo na 5 cm dolge tanke trakce. Korenček olupimo in ga narežemo na enako dolžino in debelino kot por. Šampinjone očistimo in jih narežemo na debelejše šnite. Vzamemo vok in ga segrejemo ter vanj dodamo 2 žlici arašidovega olja. Ko se segreje, stresemo vanj narezan por, dodamo žlico sojine omake in premešamo. Ko začne por spuščati sok, ga zalijemo z deci vode ter pustimo, da se por zmehča, voda pa izhlapi. Por damo na stran. Enako storimo s korenčkom in šampinjoni.
2. Vzamemo večjo skledčko, v kateri zmešamo sestavine za omako. Mešamo tako dolgo, da se sladkor vsaj malo razstopi. Omako damo na stran.
3. Tigraste kozice očistimo, splahnemo, dobro odcedimo, osušimo na kuhinjski krpi ter jih prerežemo na polovice. V segreti vok dodamo 2 žlici arašidovega olja, čili v prahu, žličko rjavega sladkorja ter dva stisnjega stroka česna. Ko se začnejo sestavine peči in zadiši, dodamo narezane tigraste kozice in takoj dobro premešamo. Na vsaki strani jih pečemo največ 20 sekund. Med obračanjem odvzamemo vok z ognja, jih kar se da hitro obrnemo in pristavimo nazaj na ogenj ter popečemo še 20 sekund. S tem se izognemo, da nekatere ne bi bile preveč pečene. Damo na stran.
4. V krop, ki smo mu dodali malo sojine omake, stresemo kitajske rezance in jih skuhamo. Nato jih dobro odcedimo.
5. V zelo segreti in namaščen vok najprej zvrnemo kuhane kitajske rezance. Takoj jim dodamo vso popečeno zelenjavo in pripravljeno omako ter vse skupaj dobro premešamo in popečemo kakšno minuto. Na koncu dodamo še popečene tigraste kozice. Popečemo vse skupaj še največ minuto.
NASVET : Oklepe in glave kozic ne zavrzemo, ampak iz njih in zelenjave, naredimo ribji fond, ki ga bomo uporabili pri zalivanju rižot z morskimi sadeži ali pri kuhanju brodeta. Če imamo še več časa, fond reduciramo. Tako fond kot redukcijo fonda zamrznemo in po potrebi uporabimo.
PEKOČNOST: 3
Paradižnik | Jabolka | Rdeča čebula | Česen | Sol | Poper | Dimljeni čiliji (Cayenne) | Jabolčni kis | Voda | Rjavi Sladkor | Balzamični kis | Dimljena paprika | Worshesterka omaka | Klinčki
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!