BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
150 minut
12-14 komadov
3 od 5
15 minut
1. KUHANJE KROMPIRJA
2. PRIPRAVA TESTA
3. VZHAJANJE TESTA
4. OBLIKOVANJE BOMBOLONOV
5. VZHAJANJE BOMBOLONOV
6. PEKA BOMBOLONOV
7. POLNJENJE BOMBOLONOV
OPOMBA 1
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Krompir operemo in ga damo v mrzlo vodo. Vendar ne samo 200 g, ampak pbl. 300 g, da ne bo premalo pri stiskanju. Krompir pustimo vreti dokler kožica ne poči. Takrat je ravno prav kuhan, s tem pa se kasneje izognemo grudicam v testu. Krompir odcedimo, rahlo speremo pod mrzlo vodo, da ga lahko lažje olupimo in takoj stisnemo.
2. V mlačni vodi razpustimo kvas. Premešamo, da se kvas popolnoma raztopi. V manjši kozici počasi stopimo maslo in odstavimo. V posodo kuhinjskega robota presejemo moko, dodamo stisnjen krompir, naribano lupinico limone in sladkor. Dodamo kvas pomešan z vodo. Prižgemo robota in naj meša tako dolgo, da se vse sestavine dobro povežejo. Nato dodamo stopljeno maslo in rumenjake. Na koncu še sol. Robot naj zdaj meša maso na nižjih obratih 10 minut. Nato na pomokano delovno površino s pomočjo čistilne kartice odstranimo maso, ki je zelo lepljiva in rahla. Vrh mase za testo posujemo z malo moke in začnemo počasi oblikovati testo. Potrebno bo malo potrpljenja in postopoma dodajanje minimalno moke. Delamo nežno in počasi. Da dobimo nelepljivo in elastično kroglo, bo potrebno približno 3 minute. Posodo operemo, osušimo in notranjost namažemo z oljčnim oljem ter vanjo položimo kroglo.
3. Pečico ogrejemo na 30 stopinj, vanjo položimo posodo z maso za testo, jo pokrijemo z vlažno krpo ter pripremo vrata pečice s kuhalnico. Na tak način pustimo maso za testo vzhajati 30 minut, nato pečico izklopimo in pustimo priprta vrata pečice. Masa se mora podvojiti in na vrhu se morajo začeti delat mehurji, ne ogromno, morajo pa vseeno biti.
4. Delovno površino posujemo z moko in s pomočjo čistilne kartice odstranimo maso, ki je zelo lepljiva in rahla. Vrh mase za testo posujemo z malo moke. Prav tako pomokamo valjar. Maso nežno razvaljamo v višino na na debeli centimeter. Vzamemo modelček premera 6 centimetrov, ga pomokamo in izrežemo Bombolone. Odlagamo jih na pomokano krpo. Testo, ki ostane, ponovno zamesimo in izrežemo Bombolone, dokler ne zmanjka testa.
5. Bombolone pokrijemo s čisto in suho krpo ter jih pustimo, da še enkrat vzhajo. Volumen se mora podvojiti.
6. Ko se volumen Bombolonov podvoji, vlijemo olje za cvrtje v večjo kozico in ga segrejemo na 155-160 stopinj. Mi smo delali na indukciji in smo olje segrevali na 8-9/14. Olja mora biti za vsaj 2 prsta, saj bomboloni morajo plavati, ne smejo se dotakniti dna. Prav tako se ne smejo sprijeti med seboj. Pečemo jih dobri 2 minuti na eni in dobri 2 minuti na drugi strani. Iz olja jih poberemo s penovko in odložimo na rešetko, da odvečno olje odkaplja.
7. Čez kakšno slabo uro po tem, ko smo Bombolene spekli do konca, vzamemmo manjšo kozico, vanjo stresemo borovničevo marmelado in pekočo omako Štandgas. Počasi segrevamo kakšno minuto in mešamo. Nato omako prepasiramo skozi mrežico. Če prepasiramo, bomo z lahkoto napolnili plastično injekcijo za polnjenje Bombolonov. Vsakega napolnimo s pbl. 10 ml omake. Posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo. Bomboloni bodo dobri tudi še naslednji dan.
OPOMBA: Toskanski krofi Bomboloni niso krofi, ki bi se morali zelo dvigniti in imeti vsaj 2 centimetrski bel prstan kot to poznamo pri "naših" krofih. Bomboloni so krofi, ki imajo le tanek svetel"krancel", so pa zato najboljši krofi.
PEKOČNOST: 2
Jalapeno Numex Orange Spice čili | Slivova marmelada | Rdeča pesa | Sok pomaranč | Voda | Jabolčni kis | Ajdov med | Poper »pasijonke«
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!