BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
5 minut
2 osebi
3 od 5
40 minut
1. PRIPRAVA KOZIC
2. REZANJE ZELENJAVE
3. KUHANJE ZELENJAVE
4. KUHANJE IN PEKA STEKLENIH REZANCEV
5. PEKA KOZIC
6. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Kozice olupimo, umijemo in jih na krpi dodobra osušimo ter damo na stran.
2. Korenček, zucchini (tisti del z zelenim, sredice ne) in brokoli narežemo na manjše kocke in vsakega posebej popečemo na sezamovem olju, ki mu dodamo med pečenjem žlico sojine omake in žlico vode in počakamo, da izpari. Por narežemo na štangice in enako popečemo.
3. Vso popečeno zelenjavo damo v vok, dodamo grah, prilijemo vso kokosovo mleko ter polovico vrečke curry paste. Pustimo na zmernem ognju pustimo cca. pol ure in vmes pomešamo.
4. V srednje veliki kozici zavremo vodo in ji dodamo žlico sojine omake. Ko voda zavre, odstavimo. Vanjo damo steklene rezance in pustimo 5 minut, da se zmehčajo. Nato jih dobro odcedimo in jih za minuto ali dve popečemo na sezamovem olju.
5. V drugo ponev damo žlico sezamovega olja, žlico rjavega sladkorja ter žličko curry paste. Segrejemo, da se sestavine “razpustijo” ter dodamo kozice. Popečemo jih za največ 20 sekund na eni in 20 sekund na drugi strani.
6. Serviramo tako, da na krožnih damo najprej rezance, čez omako, kozice ter posujemo z nasesekljanim zelenjem mlade čebule.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!