BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
10 min
1 pizza
3 od 5
15 minut
1. PRIPRAVA KAMNA ZA PEKO PIZZE IN SESTAVIN
2. PEKA PIZZE
3. DODAJANJE SESTAVIN
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Kamen za pizzo postavimo v pečico: na drugo najvišjo režo od vrha navzdol, segrejemo pečico s kamnom na največjo temperaturo (250-300 ° C), 1 uro. Šampinjone narežemo na debele rezine, jih prepražimo v zelo vroči ponvi s koščkom masla ter solimo. Pustimo, da voda, ki jo gobe izločijo, izhlapi in šele takrat odstavimo z ognja. Smetano zmešamo z ricotto, in dodamo 1/3 škatlice tartufov.
2. Raztegnemo testo za pico: kot smo razložili že prej- testo položimo na peki papir, ki smo ga prej posuli z zdrobom. Na pizzo namažemo mešanico smetane in ricotte, razporedimo popečene gobe, dodamo Parmezan, pokapljamo z olivnim oljem in s čopičem naoljite tudi robove. Odrežemo odvečni papir za peko in pečemo 6-9 minut.
3. Vzememo pizzo iz pečice: posujemo s preostalimi narezanimi tartufi in dodamo pistacijev pesto ter natremo svežega popra. Postrežemo takoj.
PEKOČNOST: 3
Paradižnik | Jabolka | Rdeča čebula | Česen | Sol | Poper | Dimljeni čiliji (Cayenne) | Jabolčni kis | Voda | Rjavi Sladkor | Balzamični kis | Dimljena paprika | Worshesterka omaka | Klinčki
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!