BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
2 uri
2 osebi
3 od 5
20 minut
1. VZHAJANJE TESTA
2. PRIPRAVA SIRA
3. PRIPRAVA PELATOV
4. SEGREVANJE PEČICE
5. PRIPRAVA BUČKE IN ŠAMPINJONOV
6. PRIPRAVA PEČENEGA PRŠUTA
7. OBLOŽITEV TESTA
8. PEKA DETROIT-STYLE PIZZE
OPOMBA 1
NASVET 1
NASVET 2
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Količino testo odmerimo oz. odrežemo in položimo v dokaj pomaščen pekač, sploh dno naj bo zelo dobro pomaščeno. Tokrat res ne skoparimo z maščobo, saj je namen te pizze, da je res bogat kalorijski zalogaj, poleg tega pa se spodnji del testa mora dobro zapeči, da bo dno dobilo lešnikovo barvo in ob vgrizu rahlo zahrustljalo. Nato testo z vsemi desetimi prsti potiskamo proti robovom, da se razporedi po celotnem pekaču. Po vrhu testo še malo namastimo z oljčnim oljem in pustimo vzhajati na sobni temperaturi pbl. 2 uri. Testo mora podvojiti volumen, na vrhu se morajo začeti pojavljati malo večji mehurčki.
2. Ves sir naribamo na večjem ribežu in prihranimo na strani. Tudi sira nikakor ne sme biti premalo oz., če se nam bo zdelo, da pretiravamo s sirom, ga bo ravno dovolj, zato ga je potrebno dodati toliko, kolikor tehta testo.
3. Pelate zelo na hitro zblendamo s paličnim mešalnikom, dodamo pesto, solimo, natremo svežega popra in rjavi sladkor. Premešamo in prihranimo.
4. Bučko operemo in narežemo na 1 mm debele kolute ter na obeh straneh popečemo na oljčnem olju, vendar ne do suhega. Šampinjonom odstranimo bete, klobuke razpolovimo, naražemo na 2 mm debele rezine in popečemo tako kot bučko. Oboje damo na stran in prihranimo.
5. Pečen pršut natrgamo na manjše koščke.
6. Pečico segrejemo na 250 stopinj v programu peka zgoraj-spodaj.
7. Po celotnem vzhajanem testu najprej razporedimo ves nariban sir. S pelati naredimo 3 poševne črte, debeline 4-5 cm. Med temi črtami razporedimo ostale sestavine.
8. Detroit-style pizzo pečemo v prej ogreti pečici pbl. 20 minut na 250 stopinj.
Opomba 1: uporabili smo pekač dimenzij d 280 x š 210 x v 50 mm, kar zadostuje za 2 osebi.
Nasvet 1: Detroit-style pizza je puhasta in precej kalorična pizza, pri kateri ne sme manjkati olja za pomastitev pekača in testa za pizzo. Prav tako pa ne sme manjkati tudi sira, ki ga je pri tej pizzi res veliko in prav je tako. Zato opustite pomisleke, da bi ga lahko bilo preveč. Ne bo ga. Kolikor tehta testo, toliko naj tehta tudi količina sira, ki ga boste naribali na pizzo.
Nasvet 2: če boste pripravili Detroit-style pizzo za domačo zabavo, potem vzamite celotno testo iz recepta za pripravo testa za pizzo in velik visok pekač, ki priprada vgradni pečici.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!