BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
45 min
4 osebe
3/5
45 min
5-6 dcl mleka, 50 g masla, 50 g moke, muškatni orešček ter sol.
1. PRIPRAVA SVEŽE ŠPINAČE
2. PRIPRAVA POLNILA
3. PRIPRAVA BEŠAMELA
4. VKLOP PEČICE
5. PRIPRAVA PEKAČA
6. POLNJENJE KANELONOV
7. PEKA KANELONOV
NASVET 1
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V večjem loncu zavremo slan krop in za 2-3 minute blanširamo svežo špinačo. Nato jo odcedimo in prelijemo z ledeno hladno vodo. Dobro jo odcedimo. Da dobimo res vso vodo iz nje, jo stisnemo med dlanmi. Na deski jo dobro na drobno nasekljamo.
2. Nato v večji skledi zmešamo ricotto, nasekljano špinačo, na majhne koščke narezan kozji sir, pinjole, dodamo sol in natremo svežega popra. Vse skupaj dobro premešamo.
3. Naredimo bešamel. Vzamemo srednje veliko kozico in na srednjem ognju stopimo maslo. Nato jo odstavimo in maslu dodamo moko ter z metlico dobro premešamo, da moka vpije vso maslo. Ponovno damo kozico na srednji ogenj za največ 3 minute in pri tem nenehno mešamo. Med mešanjem počasi dodajamo mleko. Ne smejo nastati grudice. Če pa nastanejo, vse skupaj prepasiramo in kuhamo naprej. Kuhamo do vretja, nato ogenj zmanjšamo in počasi kuhljamo še približno 10 minut, da se zgosti. Solimo in natremo muškatnega oreščka. Premešamo in odstavimo z ognja.
4. Pečico vklopimo na 180, program gretje spodaj, zgoraj.
5. Vzamemo pekač dimenzij 35 cm x 22 cm in najprej dno prekrijemo z veliko zajemalko bešamela.
6. Kanelone napolnimo tako, da dresirno vrečko napolnimo s polnilom in tako enega po enega napolnimo in zložimo v pekač. Na koncu še prelijemo kanelone z bešamelom in na vrh dodamo nariban Parmezan.
7. Pekač položimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut.
Zraven se s svojo svežino odlično poda Brkati Mehičan.
Opomba: Fotka se tokrat namenoma razlikuje od navodil recepta, da smo vam lahko bolje prikazali notranjost kanelonov.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVIL:
Izobražen na področju kulinarike in časopisnega oblikovanja v Franciji, je že 22 let Art director francoskega podjetja, kjer v veliki večini ustvarja kulinarične revije. Najpomembnejša je Marmiton. Art Director ni samo grafično oblikovanje, ampak tudi snovanje novij idej, tako izgleda kot vsebine časopisa.
Zraven snovanja idej za revije spada tudi poznavanje francoske kulinarike kot take. Najlažje se je o tem prepričati s Chefi samimi. Izjemni poznavalec začimb in nenavadnih, nepoznanih okusov, ki je skupaj z Mojco zgradil zgodbo Pekočka.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!