BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 min
1 pizza
3 od 5
68 minut
1. PRIPRAVA KANDIRANEGA ČEŠNJEVEGA PARADIŽNIKA
2. PRIPRAVA KAMNA ZA PEKO PIZZE IN SESTAVIN
3. PREDPEKA PIZZE
4. DOPEKA PIZZE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Pripravimo kandirani češnjev paradižnik: pečico segrejte na 180 ° C. Grozd paradižnika položimo v pekač. Solimo, popramo, pokapamo z oljčnim oljem in dodamo rožmarin, pečemo 1 uro. Posodo vzamemo iz pečice, odstavimo.
2. Kamen za pizzo postavimo v pečico: na drugo najvišjo režo od vrha navzdol, segrejemo pečico s kamnom na največjo temperaturo (250-300 ° C), 1 uro. Mozzarelo odcedimo in narežemo na ne premajhne koščke. Prihranimo v hladilniku.
3. Raztegnemo testo za pico: kot smo razložili že prej- testo položimo na peki papir, ki smo ga prej posuli z zdrobom. Testo namažemo s paradižnikovo omako, dodamo polovico parmezana, potresemo s kapljicami olivnega olja in s čopičem naoljimo tudi robove. Odrežemo odvečni papir in pečemo 2-3 minute. Vzememo pizzo iz pečice in takoj zapremo vrata pečice.
4. Razporedimo Mozzarello: na predpečeno pizzo dodamo kandirane češnjeve paradižnike, potresemo s preostalim Parmezanom in pečemo še 4-6 minut. Pizzo zvamemo iz pečice, pokapajte z olivnim oljem, previdno razporedite rezine sušene vratovine in potresemo s svežimi listi origana. Postrežemo še vroče.
NASVET: Testo lahko brez problema hranite v hladilniku 5-7 dni. Testo bo veliko boljše in tudi bolj krhko.
PEKOČNOST: 6
Cayenne pekoči čili | Rdeča špinačasta paprika | Ekstra deviško oljčno olje | Rdeča čebula | Česen | Jabolčni kis | Sol | Voda | Rjavi sladkor | Rdeča pesa
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!