BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 min
1 pizza
3 od 5
138 minut
1. PRIPRAVA KONFITIRANIH PARADIŽNIKOV
2. PRIPRAVA KAMNA ZA PEKO PIZZE
3. PREDPEKA PIZZE
4. PEKA PIZZE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Priprava konfitiranih paradižnikov: pečico segrejemo na 130 ° C. Paradižnik narežemo na rezine debeline 2 cm, nato jih položimo na peki papir na pekač. Izdatno pokapamo z oljčnim oljem, solimo in potresemo s ščepcem sladkorja. Pečemo jih 1 uro 30 minut, nato jih vzamemo iz pečice in odcedimo na vpojnem papirju, da odstranimo odvečno olje.
2. Kamen za pico postavimo v pečico: na drugo najvišjo režo od vrha navzdol, segrejemo pečico s kamnom na največjo temperaturo (250-300 ° C), 1 uro. Mocarelo odcedimo in narežemo na ne premajhne koščke. Prihranimo jo v hladilniku vse do peke.
3. Raztegnemo testo za pizzo: kot smo razložili že prej- testo položimo na peki papir, ki smo ga prej posuli z zdrobom ali Semolino. Namažemo paradižnikovo omako, dodamo polovico parmezana, potresemo z nekaj kapljicami oljčnega olja in s čopičem naoljimo tudi robove. Odrežemo odvečni papir za peko in pečemo 2-3 minute. Vzememo pizzo iz pečice in takoj zapremo vrata pečice.
4. Razporedimo Mozzarello: na tako vnaprej pečeno pizzo dodamo 5-6 rezin konfitiranega paradižnika, nato jo potresemo s preostalim parmezanom in pečemo še 4-6 minut. Vzememo pizzo iz pečice in jo pokapljamo z oljčnim oljem ter potresemo s svežimi listi bazilike.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!