BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
10 min
1 pizza
3 od 5
6-9 minut
1. PRIPRAVA KAMNA ZA PEKO PIZZE IN SESTAVIN
2. PREDPEKA PIZZE
3. DODAJANJE ARTIČOK IN DOPEKA PIZZE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Kamen za pizzo postavimo v pečico: na drugo najvišjo režo od vrha navzdol, segrejemo pečico s kamnom na največjo temperaturo (250-300 ° C), 1 uro. Zmešamo pesto in smetano, dodamo kapljico olivnega olj in pustimo na sobni temperaturi. Mozzarelo in artičoke odcedimo v olju, radič na drobno nasekljamo. Pinjole prepražimo tako, da v ponev damo malo olja. Ko se ponev segreje, vsujemo pinjole in jih nenehno mešamo, da dobijo enotno rumeno rjavo barvo.
2. Raztegnemo testo za pico: kot smo razložili že prej- testo položimo na peki papir, ki smo ga prej posuli z zdrobom. Namažemo kremo iz bazilike, dodamo polovico Parmezana, pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja in s čopičem naoljimo tudi robove. Odrežemo odvečni papir in pečemo 2-3 minute. Vzememo pizzo iz pečice in takoj zapremo vrata pečice.
3. Dodajanje artičok na pizzo: predpečeno pizzo potresemo s preostalim Parmezanom in pečemo še 4-6 minut. Pizzo vzamemo iz pečice, položimo liste radiča, dodamo natrgane koščke mozzarelle in potresemo s popečenimi pinjolami. Pokapamo z olivnim oljem. Zaužijemo takoj.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!