BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
10 min
1 pizza
3 od 5
6-9 minut
1. PRIPRAVA KAMNA ZA PEKO PIZZE IN PESTA IN PISTACIJ
2. PEKA PIZZE
3. DODAJANJE BURRATE IN PESTA
4. NASVET
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Kamen za pizzo postavimo v pečico: na drugo najvišjo režo od vrha navzdol, segrejemo pečico s kamnom na največjo temperaturo (250-300 ° C), 1 uro. Nato pripravimo pesto iz pistacij. Pistacije grobo zdrobimo v možnarju in dodamo vse suhe sestavine. Nalijemo polovico olja in zmeljemo. Meljemo 2-3 minute, pri tem pa postopoma vlivamo preostalo olje, da dobimo gladko konsistenco, vendar rahlo grobo. Postavimo v hladilnik. Burrato odcejamo 10 minut, preden pizzo postavimo v pečico.
2. Raztegnemo testo za pizzo: kot smo razložili že prej- testo položimo na peki papir, ki smo ga prej posuli z zdrobom. Namažemo paradižnikovo omako, potresemo parmezan, pokapljamo z nekaj kapljicami olivnega olja in s čopičem naoljimo tudi robove. Odrežemo odvečni papir za peko in pečemo 6-9 minut.
3. Vzememo pizzo iz pečice, položimo celo Burrato na sredino, jo križno zarežemo, približno 2 cm globoko, previdno razporedimo rezine pršuta in nato dodamo še 2-3 žličke pesta. Zaužijemo takoj.
Nasvet: možnar in tolkač pol ure pred uporabo postavimo v hladilnik. To pomaga ohraniti barvo zelišč, ko jih bomo mleli. Raje uporabimo kamniti možnar, ta je boljši za držanje in mletje.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Infinity čili | Bubble Gum čili | Bhut Jolokia čili | Sok limone | Paradižnik | Med | Marelično žganje | Sol | Poper Bai Malam
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance