BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 minut
4 osebe
3 od 5
3 ure
1. PRIPRAVA PEČENIC
2. KONFITIRANJE PEČENIC
3. PRIPRAVA IN KUHANJE LEČE
NASVET 1
NASVET 2
NASVET 3
RAZLAGA
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V litoželezni posodi najprej počasi stopimo vso račjo maščobo in dodamo neolupljene stroke česna. Ko je le-ta povsem tekoča, jo počasi segrevamo do 90 stopinj. Nato pa damo vanjo sveže pečenice.
2. Litoželezno posodo lahko pokrijemo ali ne, ne igra pomembne vloge, in jo damo v ogreto pečico na 110 stopinj za dve uri in pol. V tem času ni potrebno niti mešanje niti obračanje pečenic. Pomembno je le, da so vse pečenice popolnoma potopljene v masti.
3. Vmes pripravimo lečo tako, da najprej nasekljano čebulo in na kocke narezano zeleno popečemo na oljčnem olju, vmes ju zalijemo z dva deci juhe in kuhljamo tako dolgo, da juha izpari. Solimo. Temu dodamo na kocke narezan korenček in lečo ter vse skupaj zalijemo z juho. Kuhamo približno 25 minut oziroma dokler leča ni kuhana. Tekočina naj ne izpari povsem, saj leča ne sme biti suha, spet pa ne sme plavat kot bi bila juha. Včasih lahko kuhanje leče traja dalj, tudi 45 minut, saj je odvisno od kvalitete leče same.
NASVET 1: Račjo mast ali Graisse de Canard dobite v E.leclercu (Maribor ali Ljubljana)
NASVET 2: Pečenice lahko predhodno tudi malenkost popečemo. Toliko, da dobijo zlato barvo na obeh strah, ni pa nujno.
NASVET 3: Pri kuhanju leče ne smemo biti neučakani, saj kuhanje le-te lahko traja dalj, tudi 45 minut, saj je dolžina kuhanja odvisna od kvalitete leče same.
RAZLAGA: Pečenice se konfitirajo na 90 stopinj. Vendar se temperatura v pečici porazgubi, zato moramo pečico segreti na 110 stopinj.
PEKOČNOST: 9
Trinidad Moruga Scorpion Yellow čili | Carolina Reaper čili | Kurkuma | Datlji | Laphroaig viski | Voda | Sol | Jabolčni kis | Madagaskarski divji poper
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!